Aurora kaas GmbH

Ons assortiment is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

100% biologische kwaliteitskaas met mooie missie

In 1980 startten Janny en Harry ten Dam hun eigen kleinschalige kaasmakerij in Ven- Zelderheide, pal aan de grens met Duitsland. Inmiddels is de biologische kaasmakerij uitgegroeid tot een bloeiend internationaal familiebedrijf: Aurora Kaas. Naast de ouders zijn ook de vier kinderen Joris, Manon, Tim en Daan werkzaam in het bedrijf en zijn er 25 medewerkers in dienst.

Omdat het leeuwendeel van de kazen zijn afzet vindt in Duitsland, opende de familie Ten Dam in 2012 een moderne kaasopslag in het nabijgelegen Duitse grensplaatsje Kranenburg. Op dezelfde locatie zal ook de bouw van een nieuwe kaasmakerij in 2019 zijn afgerond. Aurora produceert een gevarieerd en verrassend assortiment kazen van 100% biologische melk. De melk betrekt Aurora van zowel Duitse als Nederlandse regionale boeren uit het Niederrhein-gebied, de Achterhoek, Noord-Limburg en de Ooij-polder. Alle boeren hebben een biologisch gecertificeerd bedrijf en dragen het Duitse keurmerk Bioland, het Europese keurmerk EU Bio of het biodynamische keurmerk Demeter. Er wordt hierbij vooral gelet op weidegang, biologisch lokaal geproduceerd veevoeder, duurzame productie en strenge hygiënevoorschriften.

Voor Aurora is de hechte samenwerking met deze selecte groep biologische melkveeboeren van groot belang. De biologische melk is immers de basis voor de kwaliteit van de smaakvolle, duurzame en met zorg geproduceerde koe-, schapen- en geitenkaasproducten. Het pekelen met zeezout en de geconditioneerde opslag zorgen voor een heerlijk milde smaak. Het Aurora-assortiment bestaat uit Goudse kazen in diverse rijpings- en smaakvarianten met kruiden en andere ingrediënten: eekhoorntjesbrood-kaas, fenegriek-kaas, 7 oriëntaalse kruiden-kaas, chilipeper-kaas. Verder seizoenskazen met bijvoorbeeld lentebloemen of kaneel en cranberry. Of typische regiokazen zoals het ‘Achterhooks Dearntjen’ of het ‘Niederrheinisch Määdje’. Aurora levert tevens heerlijke feta-achtige kaas.

De kazen worden vooral via de groothandel geleverd aan natuurwinkels, maar ook aan enkele supermarktenketens en horeca. Via Vanlokaalvoorlokaal wil Aurora haar kaas aan de zorgsector aanbieden. Het familiebedrijf is vanaf de start haar visie en missie trouw gebleven: eerlijke, heerlijke en gezonde kaas produceren met respect voor mens, dier en natuur.

“Wij maken heerlijke gezonde kwaliteitskaas en samen met onze regionale biologische boeren dragen we bij aan biodiversiteit en dierenwelzijn.”

Pluspunten

  • 100% biologische kaas
  • Vegetarische kaas, lactosevrij vanaf belegen
  • Ruim kaas assortiment
  • Hechte samenwerking met regionale boeren
  • Duurzame visie: respect voor mens, dier en natuur
  • Duurzame productie
  • Familiebedrijf met hoog kwaliteitsbewustzijn
  • Bijna 40 jaar ervaring kaasproductie
  • Sociale betrokkenheid
  • Strenge voedselveiligheid en hygiëne
  • Gezonde producten zonder toevoegingen

Certificering/awards

  • FSSC 22000 (wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie)
  • HACCP Hygiënecode (voedselveiligheid)
  • GMP+, (restproduct als veevoeder)
  • EU Bio (biocontrole)
  • Demeter (keurmerk biodynamische bedrijven/producten)
  • Lokaal Veevoer (Milieudefensie)
  • Bioland (biologisch keurmerk Duitsland)
  • Bio Fair (Duitse certificering voor eerlijke handel)
  • World Cheese Award 2018/2019 (zilver)

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Aurora Kaas
Vensestraat 47
6599 AN Ven-Zelderheide
T. 0485 513 055

Im Hammereisen 55
D-47559 Kranenburg
T. +49 (0) 2826-9996740
anne@aurora-kaas.com
www.aurora-kaas.com