Bakkerij Kraayennest - Nijmegen

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Steengoed Brood en Hollands Goud

Bakkerij ‘t Kraayennest staat in de regio en ver daarbuiten bekend om zijn authentieke en smaakvolle dagverse broodproducten. De familiebakkerij is trots op haar rijke bakkerstraditie en blinkt uit in ambachtelijk vakmanschap. Overgrootvader Harry van Kraaij startte in 1937 zijn winkel in Wijchen, zoon Henk nam het bedrijf in de zestiger jaren over en diens zoon Harry volgde hem op. Op dit moment staat Henk van Kraaij als de 4e generatie in de startblokken. René Brueren is salesmanager en tevens verantwoordelijk voor de constante productkwaliteit.

Vanuit de centrale moderne bakkerij in Nijmegen levert ‘t Kraayennest dagelijks producten vers uit de oven aan de zes eigen regionale winkels. Maar ook aan diverse groot-afnemers, zoals supermarkten, (bedrijfs)restaurants, horeca(-groothandel) en aan zorginstellingen. Naast het gebruikelijke assortiment zijn er ook (diepgevroren) afbakproducten, gevuld brood, dieetvarianten, ‘Steengoedbrood’ en ‘Hollands Glorie’ leverbaar.

‘Steengoedbrood’ is een bijzondere desemlijn van ‘t Kraayennest en een echt staaltje bakkerskunst. Dit fris aromatische desembrood wordt op een traditionele stenen ovenvloer gebakken. Het desembrood gist op een natuurlijke manier, heeft een prachtige structuur en een krokante, knapperige korst. Het brood is rijk aan calcium, ijzer en vitaminen en bevat geen lactose of dierlijke vetten. Het nieuwe broodconcept ‘Hollands Goud’ is een 100% Hollands product.

Als een van de weinige bakkerijen in Nederland is Bakkerij ‘t Kraayennest geselecteerd om een deel van de schaarse Nederlandse graanoogst te mogen afnemen. Ook uniek in het productieproces is het vooraf koken van de granen en zaden in een speciale kookketel. Hierdoor wordt het brood malser en komen er extra smaakstoffen vrij. Via ‘Van Lokaal Voor Lokaal’ wil Bakkerij ‘t Kraayennest de regionale horeca- en zorgsector bedienen met deze bijzondere producten en nog veel meer.

‘t Kraayennest staat naast een constante productkwaliteit bekend om zijn hoge servicegraad. In de productie gaan ambacht en innovatie hand in hand en ‘t Kraayennest is toegerust om aan alle wensen van klanten te voldoen: extra lange broden voor de horeca, eiwit verrijkt brood, 100% biologisch brood, 2-sneden verpakking, koolhydraat-verlagend brood voor de institutionele markt, Nijmeegs Marikenbrood, pastries (buns en muffins) voor schoolcatering en/of hostellerie enzovoorts. Via de eigen zes winkels houdt Bakkerij ‘t Kraayennest ‘touch’ met de finale klant en doet zo voortdurend inspiratie op voor productinnovatie.

Bakkerij ‘t Kraayennest: ambachtelijk brood gebakken met de passie van een 4-generatie familiebedrijf.

“…Al ruim 80 jaar feest op tafel…”

Video afspelen

Pluspunten

 • Familiebedrijf in de 4e generatie
 • Ruim 80 jaar ambachtelijke bakkerservaring
 • Hollands Goud: 100% NL
 • Steengoedbrood
 • Dagvers en diepgevroren afbakproducten
 • Constante kwaliteit als handelsmerk
 • Zeer breed productassortiment
 • Hoge servicegraad en constante kwaliteit
 • Inspelen op iedere klantenwens
 • Wekelijks 600 broden naar Nijmeegse voedselbank
 • Uitgebreid MVO plan
 • Ambachtelijke desem producten gebakken op de steenoven

Certificering/awards

 • Skal-certificaat (BIO Keurmerk)

 • FSSC 22000 Certificaat (Kwaliteit & Voedselveiligheid)

 • GS1 (Global Standards One) Data Source

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Bakkerij ‘t Kraayennest
Binderskampweg 5
6545 CA Nijmegen
T: (024) 358 54 04
M: administratie@kraayennest.nl
www.kraayennest.nl
www.steengoedbrood.nl