Extract kruiden - Wijchen

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Pure smaak van verse kruiden

In Wijchen is Extract BV gevestigd, een ambachtelijke producent van verse pesto’s, tapenades en sauzen. Het bedrijf startte 26 jaar geleden op de Nijmeegse weekmarkt met de verkoop van verse kruiden. Manager Diederick Eikelboom was als voedingsmiddelentechnoloog al vaak betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten en is fervent culinaire thuiskok. De productiekeuken van Extract met de ambachtelijke bereiding van verse kruiden, past hem dan ook als een op maat gemaakte jas.

Omdat verse kruiden nu eenmaal een beperkte houdbaarheid hebben, startte Extract met de productie van verse keukenkruiden op oliebasis om zo de houdbaarheid te verlengen. Aanvankelijk leverde men vooral aan lokale restaurants in de regio Nijmegen. Sommige ketenrestaurants gingen de Extract-producten in hun andere filialen opnemen en ook van buiten de regio kwamen er steeds meer enthousiaste klanten. Onder de merknaam Lisimo levert men nu via de groothandel een breed assortiment pesto’s, tapenades en sauzen aan restaurants, grootkeukens en cateraars in binnen- en buitenland. Onder het merk Leqrs vinden de producten via speciaalzaken hun weg naar de consument. Daarnaast levert men nog onder de merknaam Maître Cuisine glaces en fonds aan de professionele keuken.

De grondstoffen zoals basilicum, oregano, salie e.d. worden drie maal per week vers geleverd vanuit het mediterrane gebied. Verse peterselie betrekt men veelal uit eigen land. De verse kruiden worden bij aankomst meteen in combinatie met olijfolie, pijnboompitten, zongerijpte tomaatjes, paprika of verse gebrande noten verwerkt tot pesto’s, tapenades of aïoli’s. Als natuurproduct zijn kruiden qua structuur en smaak afhankelijk van bodemgesteldheid, klimaat en oogstseizoen. Juist in de ambachtelijke keuken van Extract waar de bereiding veelal handmatig plaatsvindt, kunnen hiervoor indien nodig aanpassingen in het productieproces worden doorgevoerd. De optimale kwaliteit en smaakbeleving staan hierbij echter altijd centraal. Voor de echte pure smaak gebruikt Extract dan ook uitsluitend natuurlijke ingrediënten en er worden geen additieven aan de producten toegevoegd. De toepassingen zijn veelzijdig: als verse smeerdips op sandwiches, als verfijning van groenten, vlees, vis of als pastasaus. Maar ook heerlijk als dip bij de borrel- of kaasplank.

De meeste medewerkers van Extract hebben zelf een horeca achtergrond en weten wat er in de professionele keuken wordt gevraagd. Het Extract-team denkt dan ook graag mee welke producten het beste passen in de specifieke keuken.

“…Heerlijke en eerlijke producten met verse grondstoffen ambachtelijk bereid. Proef het gewoon, dan ben je overtuigd!…”

Pluspunten

 • Vandaag geoogst en morgen verwerkt
 • 100% puur en vers
 • Geen kunstmatige toevoegingen
 • Ambachtelijke bereiding
 • Mooie receptuur en verfijnde samenstelling
 • Lokaal bedrijf en lokale markt
 • Medewerkers uit eigen regio
 • Familiebedrijf met familiewaarden
 • Ruime praktijkkennis horeca

Certificering/awards

 • IFS certificaat (kwaliteit en voedselveiligheid)

 • Skal-certificaat (BIO Keurmerk)

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Extract BV
Bijsterhuizen 24-28
6604 LL Wijchen
T: 024 641 72 92
M: info@extractbv.com
www.extractbv.com