Haneman Biofruit - Winsen

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

100% écht eigen sap

Toine Janssen en Jeanette Litjens runnen in Winssen hun biologische fruitbedrijf Haneman Biofruit op de voormalige gronden van de Kartuizers kloosterorde. De monniken gaven de percelen de naam ‘Haneman’ (oudned. voor lusthof/boomgaard). Haneman Biofruit is een echt streekbedrijf met erkende streekproducten: appels en peren. Grootvader Janssen startte het gemengde agrarische familiebedrijf in 1922 en zoon Piet specialiseerde zich vanaf de 60-er jaren in fruitteelt. Toine en Jeanette namen in 2000 het familiebedrijf met een areaal van 12 ha over. Al vanaf de start was het plan om over te stappen op biologische teelt, maar indertijd kleefden hieraan nog te veel risico’s.

In 2011 werd definitief overgestapt op 100% biologische teelt van appels en peren en inmiddels is het areaal verdubbeld naar ca. 25 ha. Daarmee is Haneman Biofruit een van grootste biologische fruittelers in Nederland. De Elstar is het belangrijkste appelras, maar daarnaast wordt ook de Maribelle/Bellebio® appel geteeld. De geteelde perenrassen bij Haneman Biofruit zijn de Conference, Doyenné du Comice en de Gieser Wildeman. Het verse biofruit wordt via een sorteerbedrijf geleverd aan de groothandel en vindt zo de weg naar de consument en foodservice bedrijven.

In 2017 werd in een nieuwe loods een volledige sappers-lijn geïnstalleerd. Een deel van de appels en peren wordt nu in eigen huis zelf geperst, gepasteuriseerd en gebotteld als 100% biologisch ‘Echt Sap’. De biologische sappen zijn verkrijgbaar in 3 of 5 liter bag-in-box verpakking, als 3 liter stazakken of in flessen van 250 ml of 750 ml. ‘Echt Sap!’ wordt in diverse smaakvarianten geleverd aan horeca, kantines en zorginstellingen. Als puur appelsap of perensap, maar ook in combinaties zoals appel-peer, appel-cranberry, peer-kaneel of appel-mango.

Het biofruitsap is niet alleen ‘puur’ zonder enige toevoegingen, maar het fruit is ook oorspronkelijk-ambachtelijk met respect voor de natuur geteeld, geoogst en geperst. De hele productieketen is in handen van de gepassioneerde fruittelers. Een betere kwaliteitsgarantie is er niet. Kortom, 100% echt eigen sap!

“…Biologische teelt is onze passie en verantwoordelijkheid. Zorgvuldig met de grond omgaan, met respect voor natuur, milieu en gezondheid…”

Pluspunten

 • Eigen geteeld en geperst fruit
 • Eigen bottelinstallatie
  Korte keten
 • Drie generaties (bijna 100 jaar) fruitteeltervaring
 • Verpakt in bag-in-box, stazakken of flessen
 • 100 % biologische teelt en 100 % biologische sappen
 • Diverse smaakvolle sapvariaties/-combinaties

Certificering/awards

 • Skal-certificaat (biologische teelt)

 • HACCP (voedselveiligheid systeem)

 • Global GAP (voedselveiligheidssysteem voor teeltbedrijven)

 • Erkend streekproduct (SPN) (gegarandeerde herkomst en verantwoorde productiewijze)

 • Nominatie ‘Ondernemer van het jaar -Beuningen 2018’

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Haneman Biofruit
Molenstraat 40
6645 BV Winssen
T: 06 20013387
M: info@haneman.eu
www.haneman.eu