La Venezia ijs - Beuningen

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Gelikt ambachtelijk premium ijs

IJsproducent La Venezia is een familiebedrijf met ruim tachtig jaar ervaring in de ambachtelijke bereiding van premium ijs. Melkhandelaar Moons startte in 1938 met de ijsbereiding in Helmond en had een uitgifteloket aan huis waar mensen een ijsje konden kopen. Het ijs van La Venezia was een succes en de 3e generatie Moons begon ook andere ijssalons rondom Helmond met het premiumijs te beleveren. Aanvankelijk nog op beperkte schaal, totdat zich de kans voordeed om in 1996 een ijsfabriek in Beuningen over te nemen. Tachtig jaar premiumijs-ervaring verhuisde naar Beuningen.

De huidige tweekoppige directie bestaat uit Bram Moons en André ten Boske en hebben het bedrijf toegelegd op premiumkwaliteit ijsbereiding en verkoop van het unieke One Shot concept van aan alle typen horeca in de Benelux. Bewust sloot het bedrijf zich bij Van Lokaal Voor Lokaal om de regionale afzet in de horeca verder te intensiveren en ook andere doelgroepen, zoals de zorgsector en het bedrijfsleven, te bereiken.

Het smaakvolle Il Primo-ijs wordt bereid met natuurlijke en verse ingrediënten. Naast de basisingrediënten melk, roomboter, suiker, worden in de ijsreceptuur alleen de fijnste ingrediënten gebruikt, zoals Belgische Callebout chocolade, de mooiste noten en vers fruit, bij voorkeur van regionale leveranciers. Het resultaat is een bont en smaakvol palet met meer dan 100 ijsrecepten. Het geregistreerde premiummerk IL primo heeft 15 roomvarianten en 8 sorbetvarianten. Het is glutenvrij en bereid met 100% natuurlijke kleur- en smaakstoffen en behoort tot de top-ijssoorten. What you see, is what you get: eerlijk en heerlijk ijs. Ofwel in La Venezia-terminologie: ‘Wij zijn niet groot geworden door gelikte marketing, maar met gelikt ijs!’ Het ijs wordt in bakken van 2 ½ en 5 liter via de groothandel geleverd aan horeca, campings, pretparken, strandtenten en ijssalons.

Speciaal voor bedrijven waar ijsverkoop of –consumptie niet de core business is, biedt La Venezia het One Shot-ijsconcept. Een dispenser met ijsportie-cups, waarmee een vers ijsje (swirl) kan worden getapt in een hoorntje, bekertje of coupe. De One Shot is ook ideaal voor gebruik in de zorgsector en bedrijfskantines. Maar ook voor kleinere lunchrooms e.d. die minder frequent ijs verkopen en niet met aangebroken bakken ijs willen blijven zitten. ‘Ice on demand’ als het ware. La Venezia heeft het Europese alleenrecht voor de verkoop van de dispenser. De cups worden in 12 smaken geleverd, ook verkrijgbaar voor klanten Van Lokaal Voor lokaal. Een heerlijk vers premium ijsje, bereid met de authentieke smaak van 80-jaar ijservaring en om je vingers bij af te likken.

“…De passie voor ijs en het plezier in wat we doen, dat proef je!…”

Pluspunten

 • Familiebedrijf 3e generatie
 • Ruim 80 jaar ambachtelijke ijsbereiding, sinds 1938
 • Leverbetrouwbaarheid en constante kwaliteit
 • 23 varianten IL Primo premium schepijs
 • Uniek One Shot concept, 12 smaken
 • 100% natuurlijke ingrediënten en glutenvrij (uitgezonderd brownie vanille)
 • Sorbetijs 100% lactosevrij
 • Samenwerking met de voedselbank
 • Erkend leerbedrijf voor stageplaatsen
 • Regionale samenwerking met toeleveranciers
 • ONESHOT ijsdispenser: hygiënisch en vers geserveerd

Certificering/awards

 • FSSC 22000 Certificaat (Voedselveiligheid)

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

La Venezia IJs BV
Platinawerf 16
6641 TL Beuningen
T: (024) 678 2822
M: info@lavenezia.nl
www.lavenezia.nl