Mooijsap -Groesbeek

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Social Juice met zorg geperst uit 100% fruit!

In gemeente Berg en Dal is een mooie samenwerking opgezet onder de naam Mooijsap.co. Drie bedrijven hebben hun krachten en kennis gebundeld en hun producten samengevoegd tot een nieuw product: Social Juice, 100% natuurlijk fruitsap. De partners in Mooijsap.co zijn Adam Dijkstra (wijnmaker bij wijnhoeve De Colonjes- Groesbeek), Barton Arnts (kleinfruitteler Ooijs Moois-Ooijpolder) en Leon Beijer (Wijngaard Klein Amerika-Groesbeek).

Behalve passie voor de duurzame fruitteelt en wijnbouw, hebben de drie heren nog iets gemeen, namelijk sociaal ondernemerschap. Bij de productie worden namelijk diverse mensen ingezet met een afstand tot arbeidsmarkt. Cliënten van Pluryn en van Stichting op de Toekomst doen werkervaring op en hebben zo een zinvolle dagbesteding. De merknaam van het sap ‘Social Juice’ krijgt hierdoor nog een extra dimensie. Niet voor niets werd het initiatief van Mooijsap.co tijdens de bedrijvendag eind 2017 beloond met een tweede prijs Beste Idee van Berg en Dal.

Van het kleinfruitbedrijf Ooijs Mooijs komen de frambozen, bramen en bessen, van Wijnhoeve de Colonjes en van wijngaard Klein-Amerika de druiven. Het overige fruit zoals appels en peren betrekt Mooijsap.co uitsluitend van fruittelers in eigen regio. Ook de afzet van de Social Juice-sappen (verpakt in ¾ liter- en 200 ml-flessen of in 3 liter bag-in-box ) vindt plaats in eigen regio aan restaurants, lokale supermarkten, (land)winkels en groentezaken. Maar ook aan recreanten die het Wijncentrum in Groesbeek of de pluktuin van Ooijs Mooijs bezoeken of te gast zijn bij Camping Klein Amerika.

Social Juice past perfect in relatiegeschenken of kerstpakketten van lokale bedrijven en organisaties. Mooijsap.co produceert een vijftal fruitsapvarianten: appelsap, appel-perensap, appel-frambozensap, appel-aardbeiensap en druivensap. Er wordt op dit moment ook gewerkt aan een pompoensap-variant. Lokale fruittelers die ideeën hebben voor andere smaken, zijn van harte welkom bij Mooijsap.co.

Het hele productieproces is in eigen hand: oogsten, persen, pasteuriseren, bottelen, etiketteren en transport. De Social Juice-sappen zijn 100% natuurlijk, zonder enige toevoegingen en zijn alleen door pasteurisatie langer houdbaar gemaakt. Social Juice is in alle opzichten People, Planet en Profit-proof en een Vanlokaalvoorlokaal-product in optima forma.

“…Met een enthousiast team werken we dagelijks met passie aan een mooi natuurproduct. Je proeft echt de natuur!…”

Pluspunten

  • Productie en afzet in eigen streek
  • Gebundelde productkennis en teeltervaring
  • Van oogst tot eindproduct in eigen hand
  • 100% puur natuurproduct zonder toevoegingen
  • Milieu en maatschappelijk verantwoord
  • Prijswinnaar Beste Idee van Berg en Dal (2017)
  • Investeren in zorg en sociaal ondernemerschap
  • Van elkaar voor elkaar

Certificering/awards

  • Global G.A.P. – Voedselveiligheid voor teeltbedrijven

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Mooijsap.co
Leuthsestraat 3
6576 JJ Ooij
T: 06 23347482
M: info@mooijsap.co
www.mooijsap.co