Van Gendt aardappelen - Bemmel

Het assortiment bij VanLokaalVoorLokaal is lokaal geproduceerd of geteeld in een straal van 50 kilometer rondom Wijchen

Smakelijke aardappels van vruchtbare kleigrond

In een monumentale 200 jaar oude boerderij in de buurtschap ‘Bergerden’ tussen Bemmel en Huissen is het familiebedrijf Van Gendt Aardappelen gevestigd. Het van oorsprong gemengde bedrijf legde zich in de jaren ’70 toe op akkerbouw. Naast suikerbieten, uien en granen is het familiebedrijf nu voornamelijk gespecialiseerd in aardappelteelt.

Wim en José van Gendt en zoon Koen (5e generatie) hebben de gehele productieketen in eigen hand: van aanplant, oogst, opslag, sortering, verpakking en transport. Van Gendt Aardappelen levert rechtstreeks aan de consument o.a. via de aardappelautomaat aan huis en aan diverse boerderij- en landwinkels, groentewinkels, restaurants, grootverbruikers, foodservicebedrijven en de frietindustrie. Via ‘Vanlokaalvoorlokaal’ wil men ook zorginstellingen als nieuwe klantendoelgroep verwelkomen.

Het areaal omvat maar liefst 80 ha vruchtbare rivierklei. Jaarlijks worden er 25 ha aardappelen geteeld. Om de bodem in goede conditie te houden, worden op wisselende percelen één keer in de vier jaar aardappelen verbouwd. De rivierklei leent zich uitstekend voor de aardappelteelt en is de beste garantie voor een kwalitatief goed en lang houdbaar product. Hierbij staan duurzame productie, kwaliteit en voedselveiligheid voorop.

Van Gendt Aardappelen teelt zes rassen: de Frieslander, Bildtstar, Nicola, Bintje, Agria (frietaardappel) en de Obama. De aardappeloogst loopt vanaf juni met het zogeheten ‘groenrooien’ tot en met medio oktober. Vanaf augustus worden al de vroege rassen opgeslagen en zo kan Van Gendt Aardappelen het hele jaar door leveren. De aardappelen worden in eigen loodsen computergestuurd gekoeld en geventileerd bewaard. Op bestelling worden de aardappelen gesorteerd en verpakt in zakken van 5, 10 of 20 kg, of voor grootverbruikers in bigbags of kisten van 1300 kg. Met collega-akkerbouwers in de regio heeft Van Gendt Aardappelen goede afspraken. Zo heeft men uit het oogpunt van capaciteitsefficiency gezamenlijk dure landbouwmachines aangeschaft en helpt men elkaar bij grondbewerking en oogst.

Van Gendt Aardappelen heeft al generaties lang een uitstekende naam in eigen regio en ver daarbuiten. De eigen teelt en opslag is de beste garantie voor een constante aardappelkwaliteit, die de afnemers in hoge mate weten te waarderen.

“…De vruchtbare rivierklei is de basis voor een smakelijke en houdbare aardappel. Onze passie en teeltervaring de garantie voor constante kwaliteit…”

Pluspunten

 • 5 generaties teeltervaring
 • Korte lijnen en permanente kwaliteitscontrole
 • Eigen product op bestelling verpakt en geleverd
 • Constante kwaliteit gegarandeerd
 • Teelt van zes rassen
  Hele jaar door levering
 • Duurzame bedrijfsvoering (zonne-energie, machines delen)
 • Eigen opslag, sortering, verpakking en vervoer
 • Milieu en Maatschappelijk verantwoord

Certificering/awards

  • Global G.A.P. – Voedselveiligheid voor teeltbedrijven

Bestellen

Is uw interesse gewekt en wilt u contact over de mogelijkheden om de producten van deze teler te bestellen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 024 – 764 07 07.

Contactgegevens

Van Gendt Aardappelen
Bergerdensestraat 21
6681 LK Bemmel
T: 026 3255367
Mob: 06 51 81 55 70

M: info@vangendtaardappelen.nl
www.vangendtaardappelen.nl