Werkwijze

 

 

 

Firm to firm

Ons doel is om de weg van ‘farm’ to ‘firm’ zo kort en efficiënt mogelijk te houden. Het fruit groeit onder toeziend oog van onze lokale teler op zijn erf. Als het fruit rijp is wordt het zorgvuldig door mensenhanden (dus niet door machine) geplukt. Vervolgens wordt het door onze chauffeurs opgehaald bij de teler zelf. We doen dit lokaal om de Co2 emissie laag te houden.

Voor wie?

Bedrijven; Voor iedereen die een goed personeelsbeleid nastreeft
Voordelen; Door het aan te bieden geeft u een signaal naar uw medewerkers uit onderzoek blijkt dat uw betrokkenheid met uw medewerkers daar door groeit. Een betere betrokkenheid vertaald zich meestal naar minder ziekte verzuim.
Gezondheid; Fruit wordt al jaren positief benoemd als het gaat over de gezondheid van de mens, de belangrijke stoffen die fruit in zich hebben dragen bij tot een gezondere levensstijl. Daarnaast krijgt de gebruiker er ook meer energie van waardoor zijn of haar prestaties vooral wanneer het tussen de eetmomenten wordt aangeboden meer rendement uit de gedane arbeid.

MVO

Onder maatschappelijk verantwoord ondernemen verstaan wij handelen op een manier die de toekomstige generatie(s) zo min mogelijk negatief beïnvloed. Om dit te verwezenlijken hebben wij een aantal punten waarop we letten.
Ten eerste zijn onze kisten gemaakt van hout. Daarnaast halen wij de lege kisten weer op, en deze worden opnieuw gevuld. Geen weggegooid verpakkingsmateriaal dus. Daarnaast is het kaartje aan onze kist gemaakt van gerecycled papier en tevens biologisch afbreekbaar.

Natuurlijk groeit niet al het fruit lokaal. Bananen en kiwi’s moeten geïmporteerd worden. We streven ernaar om hierin altijd een merk te kiezen wat MVO-gecertificeerd is. In het geval van de bananen is dit Chiquita en in het geval van kiwi’s is dit Zespri. Hierbij komt dat de bovenstaande punten ook allemaal meegenomen zijn in ons MVO-beleid.

Daarnaast kunnen wij door lokaal af te nemen onze CO2 emissie laag houden. Onze busjes rijden helaas nog niet op gas of elektriciteit, maar dit staat de komende jaren hoog op ons lijstje. Omdat wij zowel lokaal afnemen als leveren blijft uw geld in de plaatselijke economie.